
افراد زیادی برای بهبود کیفیت خواب باور دارند که باید به دنبال روش های پرهزینه بروند. مانند خرید بالش و یا خرید تشک جدید. اما با تغییر چندین باور اشتباه در مورد خواب، می توان خواب بهتری را تجربه کرد. چیزی که ما به خوبی در مورد خواب در دنیای امروز میدانیم، آن است که مردم به حد کافی نمیخوابند. مخصوصا در عصر فناوری پیامک های گاه و بی گاه، رسانه های اجتماعی و دیگر عوامل پرتکنندهی حواس باعث میشوند که دستیابی به ۸ ساعت خواب راحت غیرممکن شود.
از آن جایی که خواب بسیار مهم است، عدم خواب کافی تاثیر نامطلوبی روی سلامتی، خلقوخو و کمر شما دارد. بسیاری از افراد با سرمایهگذاری روی تجهیزاتی مانند ردیابهای خواب، تشکهای بهتر و موارد دیگر قصد دارند وضعیت خواب خود را بهتر کنند اما حتی با این تلاشها، مردم هنوز به حد کافی استراحت نمیکنند. طبق برآورد مراکز پیشگیری و کنترل بیماریها، بیش از یکسوم از افراد بزرگسال آمریکایی به حد کافی نمیخوابند. پس مشکل کجاست؟ چندین باور اشتباه درمورد خواب وجود دارد که میتواند در خواب افراد اختلال ایجاد کند.
دکتر شلی هرشنر، دانشمند علوم اعصاب و متخصص در زمینهی خواب که استاد دانشگاه میشیگان است، درمورد این باورها توضیح میدهد. هرشنر میگوید تغییراتی که شما باید برای بهتر شدن خواب خود انجام دهید، درواقع بسیار جزئیتر از چیزی هستند که فکر میکنید. بهگفتهی او تغییرات کوچکی مانند رفتن به رختخواب ۱۵ دقیقه زودتر و خوابیدن طی ۱۵ دقیقه میتواند روی احساس شما در روز آینده، خوابآلودگی در طول روز و کیفیت خواب تاثیر داشته باشد. گنجاندن یک تغییر ۱۵ دقیقهای در زندگی آسانتر از یک ساعت تغییر است. در ادامه، توضیحات هرشنر درمورد باور های اشتباه رایج مرتبطبا خواب و علت نادرست بودن آنها آورده شده است.
۱: زمان رفتن به رختخواب مهم نیست
ممکن است به آسانی خوابتان ببرد و بهطور منظم ۷ ساعت یا بیشتر بخوابید اما هنوز احساس خستگی کنید. مشکل میتواند الگوی خواب شما باشد نه تعداد ساعاتی که میخوابید. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد منظم بودن خواب، نسبتبه مدت زمانی که میخوابید، از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین رفتن به رختخواب در زمانهای نسبتا ثابت مهم است. نتایج یک مطالعه نشان داده است که نسبتبه طول مدت خواب، میزان منظم بودن خواب تاثیر بیشتری روی عملکرد دانشجویان دارد. همهی ما ساعتهای درونی منحصربهفردی داریم اما داشتن الگوی خواب منظم، اگر مهمتر نباشد، حداقل بهاندازهی مدت زمان خواب، اهمیت دارد. الگوی خواب منظم بهمعنای این است که هر شب تقریبا در زمان معینی به خواب بروید.
۲: باور بر اینکه خواب آخر هفته، کمبود خواب در طول هفته را جبران میکند
ممکن است بهنظر منطقی بیاید که بتوانید کمبود خواب خود در طول هفته را با خوابیدن بیشتر در آخر هفته جبران کنید و این کار را به یک عادت تبدیل کنید اما این ایدهی خوبی نیست. در آخر هفته نباید بیشازحد بخوابید. بهترین شرایط این است که برنامهی خواب شما در تمام طول هفته یکسان باشد اما این وضعیت معمولا پیش نمیآید. خوابیدن بیشازحد در آخر هفته میتواند موجب بر هم خوردن خواب در روز بعد یا حتی کل هفته شود. چیزی که پیش میآید، حالتی است که به آن پرواززدگی اجتماعی میگویند (اختلاف زمان بیدار شدن در روزهای کاری و روزهای تعطیل). در این حالت، بیدار شدن در اول هفته برای شما دشوارتر میشود. ما اغلب قبل از اینکه احساس خوابآلودگی کنیم، به ۱۷ ساعت بیداری نیاز داریم، بنابراین اگر تا ظهر بخوابید نباید انتظار داشته باشید که ساعت ۱۰ شب احساس خوابآلودگی کنید.
شاید به این مطلب نیز علاقه داشته باشید:
بیشتر بخوانید: راه کارهایی برای افزایش کیفیت خواب
۳: بیدار شدن صبح زود برای ورزش، همیشه ایده ی خوبی است
آیا شما دوست یا همکاری را دارید که دائما از بیدار شدنش در ساعت ۵ صبح برای ورزش تعریف میکند اما در تمام روز برای اینکه بتواند کار کند باید قهوه بنوشد؟ خوب، این روش میتواند بیش از این که سودمند باشد به شما آسیب برساند، مخصوصا اگر یکی از اهداف شما کاهش وزن باشد. کلید اثربخشی ورزشهای صبحگاهی آن است که شب قبل از آن خواب کافی داشته باشید. حتی اگر این عادت را دارید که هرگز ورزش ساعت ۶ صبح خود را فراموش نمیکنید، اگر شب قبل تا دیروقت بیدار بودهاید و مقدار کمی خوابیدهاید، سعی نکنید حتما ورزش کنید.
محرومیت از خواب میتواند موجب افزایش وزن شود زیرا این وضعیت موجب افزایش هورمونهایی میشود که اشتها را افزایش و احساس سیری را کاهش میدهند. بنابراین، عدم خواب کافی میتواند منجر به افزایش وزن، گرسنگی بیشتر و تضعیف عملکرد ورزشی شما شود.
۴: باور بر این مسئله که مصرف کافئین هنگام بعد از ظهر اشکالی ندارد
این افسانه ی دیگری است که مانع از این می شود که افراد خواب با کیفیتی داشته باشند و درست نیست. فقط اینکه قهوهی ساعت ۴ بعدازظهر شما مانع از به خواب رفتن شما در هنگام شب نمیشود، به این معنا نیست که تاثیری روی خواب شما ندارد. کافئین میتواند روی خواب شما تاثیر بگذارد زیرا تا ۸ ساعت در بدن باقی میماند. گاهی اوقات، مردم میگویند که میتوانند در ساعت ۵ بعدازظهر کافئین بخورند و با این حال، به خواب بروند، بنابراین فکر میکنند کافئین روی آنها اثری ندارد. اما این ماده میتواند کیفیت خواب را کاهش دهد و باعث شود که در میانهی خواب از خواب بیدار شوید.
منبع:زومیت
😮😮😮😮
نمیدونستم واقعا
و الان هم شک دارم درست باشه 😂